Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieprzowina w ziołach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą, tymiankiem, majerankiem, pieprzem oraz kminkiem. Mięso włóż na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na połówki. Mięso obsmaż na smalcu, przełóż do brytfanki. Obłóż cebulą. Piecz ok. 2 godzin w temp. 200 st. Co jakiś czas polewaj sokiem jabłkowym. Około 30 minut przed końcem pieczenia dołóż jabłka. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju. Dodaj kapustę oraz listek laurowy i jałowiec. Podlej bulionem. Przypraw do smaku i duś 30 minut. Gotową pieczeń podawaj z kapustą oraz pieczonymi jabłkami. P0lej sosem z dna brytfanki.Źródło: Tina