Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieprzowina w ziołach"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą, tymiankiem, majerankiem, pieprzem oraz kminkiem. Mięso włóż na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na połówki. Mięso obsmaż na smalcu, przełóż do brytfanki. Obłóż cebulą. Piecz ok. 2 godzin w temp. 200 st. Co jakiś czas polewaj sokiem jabłkowym. Około 30 minut przed końcem pieczenia dołóż jabłka. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju. Dodaj kapustę oraz listek laurowy i jałowiec. Podlej bulionem. Przypraw do smaku i duś 30 minut. Gotową pieczeń podawaj z kapustą oraz pieczonymi jabłkami. P0lej sosem z dna brytfanki.Źródło: Tina