Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieprzowina w ziołach"
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 57
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 721
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 44
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 364
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 57
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 721
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 44
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 364
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą, tymiankiem, majerankiem, pieprzem oraz kminkiem. Mięso włóż na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na połówki. Mięso obsmaż na smalcu, przełóż do brytfanki. Obłóż cebulą. Piecz ok. 2 godzin w temp. 200 st. Co jakiś czas polewaj sokiem jabłkowym. Około 30 minut przed końcem pieczenia dołóż jabłka. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju. Dodaj kapustę oraz listek laurowy i jałowiec. Podlej bulionem. Przypraw do smaku i duś 30 minut. Gotową pieczeń podawaj z kapustą oraz pieczonymi jabłkami. P0lej sosem z dna brytfanki.Źródło: Tina