Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć prosty w przygotowaniu. Można podawać na ciepło i na zimno.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Składniki
Wyluzować kurczaka: przeciąć skórę wzdłuż brzucha oddzielić mięso od kości tak aby zostały tylko kości w skrzydełkach i pałkach. ( można też i te kości usunąć)
Przygotować nadzienie: do bułki tartej dodajemy masło, żółtka, natkę i przyprawy, i dokładnie mieszamy wszystkie składniki doprawiając dosyć wyraźnie solą i pieprzem.
Nadziać kurczaka zaszyć bawełnianą nitką i przyprawić solą, papryką i pieprzem cayene.
.Piec ok 90 minut (zależy od wielkości kurczaka) w piekarniku nagrzany do 180 stopni