Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć prosty w przygotowaniu. Można podawać na ciepło i na zimno.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Wyluzować kurczaka: przeciąć skórę wzdłuż brzucha oddzielić mięso od kości tak aby zostały tylko kości w skrzydełkach i pałkach. ( można też i te kości usunąć)
Przygotować nadzienie: do bułki tartej dodajemy masło, żółtka, natkę i przyprawy, i dokładnie mieszamy wszystkie składniki doprawiając dosyć wyraźnie solą i pieprzem.
Nadziać kurczaka zaszyć bawełnianą nitką i przyprawić solą, papryką i pieprzem cayene.
.Piec ok 90 minut (zależy od wielkości kurczaka) w piekarniku nagrzany do 180 stopni