Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć prosty w przygotowaniu. Można podawać na ciepło i na zimno.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413911
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413911
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Składniki
Wyluzować kurczaka: przeciąć skórę wzdłuż brzucha oddzielić mięso od kości tak aby zostały tylko kości w skrzydełkach i pałkach. ( można też i te kości usunąć)
Przygotować nadzienie: do bułki tartej dodajemy masło, żółtka, natkę i przyprawy, i dokładnie mieszamy wszystkie składniki doprawiając dosyć wyraźnie solą i pieprzem.
Nadziać kurczaka zaszyć bawełnianą nitką i przyprawić solą, papryką i pieprzem cayene.
.Piec ok 90 minut (zależy od wielkości kurczaka) w piekarniku nagrzany do 180 stopni