Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć prosty w przygotowaniu. Można podawać na ciepło i na zimno.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Składniki
Wyluzować kurczaka: przeciąć skórę wzdłuż brzucha oddzielić mięso od kości tak aby zostały tylko kości w skrzydełkach i pałkach. ( można też i te kości usunąć)
Przygotować nadzienie: do bułki tartej dodajemy masło, żółtka, natkę i przyprawy, i dokładnie mieszamy wszystkie składniki doprawiając dosyć wyraźnie solą i pieprzem.
Nadziać kurczaka zaszyć bawełnianą nitką i przyprawić solą, papryką i pieprzem cayene.
.Piec ok 90 minut (zależy od wielkości kurczaka) w piekarniku nagrzany do 180 stopni