Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina po Staropolsku

Wołowina po Staropolsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 2996

Smaczne proste Danie w klimacie Poski szlacheckiej.

Składniki

  • mieso wołowe, 1 kg
  • cebula czerwona, 0,5 kg
  • cebula biala, 0,5 kg
  • Piwo Mocne, 1 l
  • sól pieprz
  • Kilka ząbków czosnku
  • musztarda francuska
  • chleb żytni
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wołowina po Staropolsku

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic na ok centymetrowe plastry lekko zbic posolic popieprzyc natrzec czosnkiem

  2. Na dobrze rozgrzanej patelni zrumienic (mozna troszeczke przypalic ) miesko wrzucić do garczka gdze bedze sie gotowac

  3. Cebulke pokroic w plastry nie za cienkie dodac do wolowiny

  4. dolac 1 l piwa na wolnym ogniu gotowac przez 2 godziny

  5. jezeli sos sie zredukuje za bardzo dolac Piwa

  6. Z chlebka zytniego zrobic grzanki posmarowac musztarda nalozyc miesko polac sosem

  7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń