Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki sposób na smaczne oryginalne podanie wolowiny.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Wołowinę opłukać, ugotować do miękkości nie solić. Ugotowaną wołowinę pokroić w średnią kostkę i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Podczas smażenia mięsa dodać cebule pokrojoną w pól plastry. Przygotować sos czosnkowy. Do śmietany dodać drobno pokrojony czosnek trochę pieprzu i czosnku w proszku oraz bulion. zalać mięso i zredukować aż zgęstnieje ale nie za bardzo ;). Doprawić ewentualnie do smaku. Dane może być podane samodzielnie w głębokich miskach typu flaczarka lub z dodatkami najlepiej chrupkimi.