Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 350 kcal
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 96
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 36
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 38
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 70
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 96
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 36
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 38
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 70
Składniki
Czosnek i cebulę pokrój na plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki o boku 3 cm, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Dorzuć cebulę i czosnek, podsmaż przez 2-3 minut i przełóż łyżką cedzakową do garnka. Wlej bulion, wrzuć pomidory z sokiem, dodaj paprykę i oregano.Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 90 minut. Mieszaj, aby sos nie przywarł. Dolej nieco wody. Umyj cukinie i pokrój na grube plastry, potem na połówki. Osącz kolby kukurydzy. Dodaj cukinię do mięsa, gotuj przez 10 minut, wrzuć kukurydzę, dopraw łyżeczką tabasco i solą. Podawajz pieczywem albo ziemniakami i sałatą.