Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25072
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6154
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25072
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6154
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Składniki
Kaszę gotuję w osolonej wodzie. Rozgrzewam 4 łyżki oleju, wlewam pomidory, dodaję posiekany czosnek, sól, pieprz i ostrą paprykę. Duszę, aż sos lekko zgęstnieje.
Mięso kroję w paski, oprószam solą, pieprzem, ostrą papryką, obsmażam na oleju. Cebulę kroję, podsmażam na oleju z ząbkiem czosnku, dodaję startą marchew i groszek. Podlewam odrobiną wody, duszę 7 minut. Mieszam z mięsem, przekładam do natłuszczonej foremki. Polewam sosem pomidorowym.
Kaszę mieszam z ugniecionym serem białym, jajkiem, solą i pieprzem. Wykładam na jarzyny, posypuję tartym żółtym serem. Piekę 30 minut w 190 st. C.