Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żołtym serem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25105
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25105
Składniki
Ubij całe jajka ze szczyptą soli. Dodaj mąkę, wlej mleko oraz mineralną wodę gazowaną. Całość starannie wymieszaj lub zmiksuj. Odstaw ciasto na kilkanaście minut, aby zgęstniało.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami smaż cienkie złociste naleśniki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cukinię wyszoruj, pozostaw ze skórką. Pokrój cienko.
Na patelnię po naleśnikach włóż łyżkę masła. Wrzuć pieczarki oraz cukinię, smaż mieszając, kilka minut. Gotowe warzywa dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Żółty ser zetrzyj na tarce, połowę odłóż. Resztę sera dodaj do ciepłego farszu z pieczarek oraz cukinii, wymieszaj. Rozłóż na naleśnikach, złóż w trójkąty.
Formę do zapiekania posmaruj masłem. Ułóż naleśniki. Obłóż je wiórkami z masła (1 łyżka). Posyp resztą żółtego sera. Wstaw formę do piekarnika. Zapiekaj 10 min w 180 st. Udekoruj listkami ziół, np. natki.
czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety