Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne, smaczne, idealne na kolacje
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
zimniaki obrać i pokroić w plastry, gotować 5 min,odcedzić
boczek pokroić w drobną kostkę, a cebulę w talarki, doprawić i podsmażyć ok. 3 min i dusić 15 min
ogórki pokroić w plasterki
w naczyniu żaroodpornym ułożyć na zmianę ziemniaki, biczek z cebulą i ogórki i powtórzyć
na wierzch posypać serem i zalać zmiksowaną śmietaną z jajkami, przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem
zapiekać 40 min w tem. 180 stopni
przed podaniem posypać natką