Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka wiejska z podudziami i boczkiem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2194
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4216
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2194
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4216
Składniki
Na rozgrzanej suchej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Ziemniaki, marchew, czosnek i pigwę obierz ze skóry. Potnij na mniejsze kawałki razem z podudziami kurczaka (ze skórką).
Ułóż je w dużym naczyniu żaroodpornym. Oprósz delikatnie solą, pieprzem i rozmarynem. Umieść również liście laurowe i podsmażony boczek. Polej całość wysmażonym tłuszczem, który został na patelni oraz niewielką ilością oleju.
Przykryj naczynie pokrywą i wstaw na około godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Około 10 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmij pokrywę, by danie się przyrumieniło.
Czas: 80 min, 1 porcja = 400 kcal.Źródło: Kurier TV