Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
umyc baklazana,i pokroic w plasterki ok 0.5 cm,z pomidorow przygotowac sos jak do spaghetti
z mleka maki i jajka przygotowac geste ciasto nalesnikowe i zanurzac w nim baklazana i nastepnie smazyc na zloty kolor
przygotowac forme i ukladac baklazany polac sosem pomidorowym posypac serem,i polozyc kolejna warstwe baklazana,sos i ser, itd
rozgrzac pikarnik do 180 stopni i wstawic baklazana piec ok 20 minut mozna podawac na cieplo i na zimno
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

olit009 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
tak dokladnie ta :) sama :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

paola2 27 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
to cos jak wloska parmiggiana di melanzane0 Kto głosował? | Odpowiedz