Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ale pyszne danie,doskonałe na jesienny obiad.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 247
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 247
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Cukinię posypać solą,gdy puści sok przełożyć na sitko i odstawić aby obciekła.Masło i oliwę rozgrzać w rondlu,zeszlić posiekaną cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę,smażyć na średnim ogniu aż zmiękną.Dolać śmietanę i mleko ,gotowć na małym ogniu do zgęstnienia sosu.Zdjąć z ognia,dodać musztardę,starty żólty ser,przyprawić ziolami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.W żaroodpornym naczyniu ułożyć cukinię,dynię,polać sosem.Piec 50-60 minut.Po 30 minutach pieczenia na wierzchu zapiekanki rozłożyć plastry mozzarelli.