Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ale pyszne danie,doskonałe na jesienny obiad.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 614
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20113
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 474
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 614
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20113
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 474
Składniki
Cukinię posypać solą,gdy puści sok przełożyć na sitko i odstawić aby obciekła.Masło i oliwę rozgrzać w rondlu,zeszlić posiekaną cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę,smażyć na średnim ogniu aż zmiękną.Dolać śmietanę i mleko ,gotowć na małym ogniu do zgęstnienia sosu.Zdjąć z ognia,dodać musztardę,starty żólty ser,przyprawić ziolami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.W żaroodpornym naczyniu ułożyć cukinię,dynię,polać sosem.Piec 50-60 minut.Po 30 minutach pieczenia na wierzchu zapiekanki rozłożyć plastry mozzarelli.