Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z fasolki szparagowej i boczku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa umyj, gotuj (osobno) 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Gruszki pokrój na cząstki, oczyść. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj gruszki. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedź. Ziemniaki utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołową.
Boczek rozłóż w formie tak, by końce wystawały poza nią. Na spodzie rozsmaruj piure. Przykryj fasolą, gruszkami i wystającym boczkiem. Piecz ok. 40 min w temp. 200°C. Posyp natką i pieprzem.Źródło: Naj