Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Ugotuj ziemniaki w "mundurkach" ok.20 minut,łososia pokrój wzdłuż w plastry o grubości ok.5cm,cebulę pokrój w "piórka" i podsmaż na patelni,koperek drobno pokrój.
Przygotuj kwadratową forme lub naczynie żaroodporne wysmarowane masłem.
W naczyniu układaj najpierw ziemniaki,łososia,cebulę i koperek,całość za każdym razem przypraw solą i pieprzem.
Mleko wymieszaj z jajkami lekko posól i popieprz i zalej zapiekankę.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp.200 stopni ok 45 minut.Pod koniec pieczenia należy sprawdzić czy masa jajeczna jest ścięta.Prze podaniem można polać stopionym masłem.