Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8530
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 453
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8530
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 453
Składniki
Ugotuj ziemniaki w "mundurkach" ok.20 minut,łososia pokrój wzdłuż w plastry o grubości ok.5cm,cebulę pokrój w "piórka" i podsmaż na patelni,koperek drobno pokrój.
Przygotuj kwadratową forme lub naczynie żaroodporne wysmarowane masłem.
W naczyniu układaj najpierw ziemniaki,łososia,cebulę i koperek,całość za każdym razem przypraw solą i pieprzem.
Mleko wymieszaj z jajkami lekko posól i popieprz i zalej zapiekankę.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp.200 stopni ok 45 minut.Pod koniec pieczenia należy sprawdzić czy masa jajeczna jest ścięta.Prze podaniem można polać stopionym masłem.