Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z pulpetami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, musztardą, jedną posiekaną i podsmażoną cebulą oraz solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, zalej wodą i gotuj pod przykryciem około 15 minut.
Ugotuj fasolę i bób. Pokrój cebulę w krążki i podsmaż ją na patelni. Do pulpetów dodaj śmietanę, koperek, sól, pieprz, dwa rozgniecione ząbki czosnku oraz ugotowaną fasolę i wyłuskany bób. Ozdób cebulą i świeżym koperkiem. Podawaj z ziemniakami lub z grzankami z żółtym serem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień