Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby banalna zapiekanka, jakich wiele, ale dzięki dodaniu pierożków tortellini zyskuje wyrafinowany smak, doskonałe dla jaroszy lub na piątkowy obiadek. Ja gotuję makaron i pierożki dzień wcześniej, szybciej wtedy się robi.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1507
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 671
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1507
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 671
Składniki
Makaron ugotuj al dente, pierożki też. Podsmaż pieczarki, brokuł zblanszuj 4 min. Sos serowy ugotuj. Paprykę pokrój w kostkę - nie smażyć, am być surowa.
Wymieszaj makaron z pierożkami, dodaj pieczarki, paprykę, brokuły, szczypiorek, dopraw białym pieprzem, kucharkiem, zalej sosem i posyp serem. Zapiekaj do zrumienienia się serka. Gotowe posypać natką. Czasem polewam już na talerzu całość sosem jogurtowo-czosnkowym, dodaje "smaczku" lub podaję z mizerią. Jak zaserwujesz na półmisku z sałatą, ozdobione pomidorkami koktajlowymi lub oliwkami, nie powstydzisz się przed gośćmi.