Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących kucharzyć, ponieważ zabiera trochę czasu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Podsmażyć czosnek z cebulą na dowolnym tłuszczu. Dodać pieprz, sól, pieprz ziołowy, trochę papryki w proszku oraz kostkę bulionową. Następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.
Do miski wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszać ją z łyżką oleju, rozmarynem, bazylią i posiekanymi 2 ząbkami czosnku. Odczekać, aż się trochę zamarynuje.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: ziemniaki pokrojone w talarki na nie mięso, cebulę w krążki, marchewkę i paprykę. Czynność powtarzamy aż do zapełnienia naczynia. Na koniec wkładamy zapiekankę do pieca i pieczemy aż będą miękkie ziemniaki. Przed końcem pieczemy zapiekankę pod przykryciem.