Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z krótkich bagietek takie jak z fastfood'u, a nawet lepsze ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę (ilość zależna od gustu i ilości zapiekanek, należy jednak pamiętać, że pieczarki po usmażeniu tracą na objętości). Smażymy na maśle/oleju doprawiając solą i pieprzem. Ja zawsze smażę około 10 minut. Odlewamy nadmiar wody, gdy już gotowe. Bagietkę przecinamy na pół, kładziemy na niej wcześniej przygotowane pieczarki, żółty ser, salami, posypujemy tartym żółtym serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut, żeby stały się chrupkie, a ser rozpuścił. Na koniec polewamy ketchupem i posypujemy zieloną cebulką :)