Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z krótkich bagietek takie jak z fastfood'u, a nawet lepsze ;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 124
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 400
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 168
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 124
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 400
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 168
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę (ilość zależna od gustu i ilości zapiekanek, należy jednak pamiętać, że pieczarki po usmażeniu tracą na objętości). Smażymy na maśle/oleju doprawiając solą i pieprzem. Ja zawsze smażę około 10 minut. Odlewamy nadmiar wody, gdy już gotowe. Bagietkę przecinamy na pół, kładziemy na niej wcześniej przygotowane pieczarki, żółty ser, salami, posypujemy tartym żółtym serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut, żeby stały się chrupkie, a ser rozpuścił. Na koniec polewamy ketchupem i posypujemy zieloną cebulką :)