Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekany makaron Ryba na sałacie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Filety opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem i podziel na cztery porcje. Oprósz je solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Włóż ryby, obsmaż.
Na patelnię z rybami wlej wino, dodaj kapary. Całość skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Ogrzewaj na małym ogniu kilka minut, obracając porcje ryb tak, by doszły z każdej strony.
Sałaty przebierz, opłucz i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij na mniejsze kawałki. Cebule obierz i poszatkuj.
Oczyść rzodkiewki, odetnij ogonki, pokrój w plasterki. Opłucz i osusz szczypiorek, posiekaj. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce. W misce wymieszaj mieszane sałaty z cebulą, marchewką i rzodkiewkami.
Wymieszaj 200 ml śmietany z 2 łyżkami oleju i szczypiorkiem. Dopraw solą oraz pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerze, dodaj rybę. Każdą porcję polej dipem.
czas ok. 50 min; porcja – 400 kcal, cena 5 złŹródło: Świat kobiety