Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto i szybko...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16440
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16440
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Składniki
Makaron ugotuj na pół twardo, może być jeszcze bardziej twardy niż ci się wydaje - dojdzie podczas pieczenia.
Pieczarki przekrój na pół a nastepnie w grube plasterki - tak aby poźniej były widoczne w potrawie. Usmaż na niewielkiej ilości oliwy. Odłóż do miseczki.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż na małej ilości oliwy, dodaj zgnieciony czosnek i zmielone mięso sól i pieprz . Wszystko smaż do chwili aż mięso zbrązowieje. Odlej ewentualny wytopiony tłuszcz. Dodaj koncentrat pomidorowyi pieczarki. Wymieszaj. Dodaj puszki pomidorów, wodę oraz cukier - do smaku aby sos nie był kwaśny od pomidorów. Dopraw pieprzem, solą papryką. Wymieszaj z prawie twardym makaronem. Przełoż do nacznia do zapiekania i zapiekaj z górną grzałką do 25 minut. Można posypać startym serem.
Nigdy nie kupuję gotowego mielonego mięsa. Zawsze proszę o zmielenie pół na poł naprawdę chudej łopatki z wołowiną albo samą łopatkę. Naprawdę warto! Polecam! Wiesz co jesz! :)