Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone, ale inaczej :) niesamowity smak :) niebo w gębie :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 229
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 221
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 229
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 221
Składniki
Mięso połączyć z bułką, startą 1cebulą, jajkiem i odrobiną wody. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem. Dokładnie wymieszać i formować placuszki wielkości dłoni. Na każdy placuszek położyć pasek boczku,piórko cebulki, paseczek ogórka i 2 kulki jałowca. Dokładnie zlepić całość wyciskając powietrze z mięska. Przesmażyć na oleju ze wszystkich stron tak aby mięso się ścięło.
W rondelku przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć w nim zawijasy i dusić kilka minut pod przykryciem. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, a na dodatek najlepsze są zasmażane buraczki i koniecznie pieczony czosnek w łupinkach :)