Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone, ale inaczej :) niesamowity smak :) niebo w gębie :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Mięso połączyć z bułką, startą 1cebulą, jajkiem i odrobiną wody. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem. Dokładnie wymieszać i formować placuszki wielkości dłoni. Na każdy placuszek położyć pasek boczku,piórko cebulki, paseczek ogórka i 2 kulki jałowca. Dokładnie zlepić całość wyciskając powietrze z mięska. Przesmażyć na oleju ze wszystkich stron tak aby mięso się ścięło.
W rondelku przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć w nim zawijasy i dusić kilka minut pod przykryciem. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, a na dodatek najlepsze są zasmażane buraczki i koniecznie pieczony czosnek w łupinkach :)