Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Składniki
Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz) Podsmażamy na oleju. Następnie przesmażamy cebulkę. Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.
Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia. Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką. Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości. Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.