Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15417
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 288
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4931
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15417
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 288
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4931
Składniki
Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz) Podsmażamy na oleju. Następnie przesmażamy cebulkę. Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.
Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia. Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką. Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości. Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.