Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz) Podsmażamy na oleju. Następnie przesmażamy cebulkę. Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.
Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia. Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką. Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości. Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.