Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 953

Żeberka w innym wydaniu :)

Składniki

  • pasek żeberek
  • kapusta kiszona
  • cebula 1 szt
  • grzybki suszone
  • sól. pieprz, majeranek, czosnek
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka w kapuście

Przygotowanie

  1. Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem.
    Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz)
    Podsmażamy na oleju.
    Następnie przesmażamy cebulkę.
    Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.

  2. Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia.
    Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką.
    Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości.
    Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń