Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w innym wydaniu :)
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1225
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 824
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1225
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 824
Składniki
Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz) Podsmażamy na oleju. Następnie przesmażamy cebulkę. Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.
Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia. Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką. Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości. Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.