Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z tymiankiem"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 86
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 73
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 44
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 29
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 86
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 73
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 44
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 29
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Składniki
Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i ty mianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomarańcze obierz i pokrój w plasterki. Przygotuj marynatę.
W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, ketchup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.
Mięso ułóż w brytfance, przełóż plastrami pomarańczy, przykryj i upiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku.Źródło: Na żywo