Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z tymiankiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414617
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414617
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i ty mianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomarańcze obierz i pokrój w plasterki. Przygotuj marynatę.
W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, ketchup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.
Mięso ułóż w brytfance, przełóż plastrami pomarańczy, przykryj i upiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku.Źródło: Na żywo