Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z tymiankiem"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2909
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2909
Składniki
Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i ty mianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomarańcze obierz i pokrój w plasterki. Przygotuj marynatę.
W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, ketchup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.
Mięso ułóż w brytfance, przełóż plastrami pomarańczy, przykryj i upiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku.Źródło: Na żywo