Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyyszota
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 127
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 119
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 235
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 326
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 127
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 119
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 235
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 326
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do wystgnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na terce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy, dokładnie osączamy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy starte ogórki i koperek i ponownie mieszamy.
Wystudzone ziemnaki obieramy, jeśli są duże, kroimy w plastry lub sporą kostkę, doprawiiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo - koperkowym i mieszamy. Podajemy jako sałatkę lub dodatek do dań mięsnych.