Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki nadziewane łososiem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyszoruj ziemniaki szczoteczką, nie obieraj. Do wrzącej, osolonej wody wrzuć ziemniaki i gotuj 20 minut. Odcedź i natnij po środku.
Pokrój filety łososia na mniejsze kawałki. Posiekaj zieloną część dymki i wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Napełnij ziemniaki kawałkami łososia i dymką.
Ułóż ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, dodaj pomidorki koktajlowe, oprósz solą, pieprzem i skrop resztą oliwy. Wstaw do piekarnika na ok. 10 minut. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z pieprzem i szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki podawaj z pomidorkami i sosem śmietanowym.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14