Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki nadziewane łososiem"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyszoruj ziemniaki szczoteczką, nie obieraj. Do wrzącej, osolonej wody wrzuć ziemniaki i gotuj 20 minut. Odcedź i natnij po środku.
Pokrój filety łososia na mniejsze kawałki. Posiekaj zieloną część dymki i wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Napełnij ziemniaki kawałkami łososia i dymką.
Ułóż ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, dodaj pomidorki koktajlowe, oprósz solą, pieprzem i skrop resztą oliwy. Wstaw do piekarnika na ok. 10 minut. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z pieprzem i szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki podawaj z pomidorkami i sosem śmietanowym.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14