Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki nadziewane łososiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyszoruj ziemniaki szczoteczką, nie obieraj. Do wrzącej, osolonej wody wrzuć ziemniaki i gotuj 20 minut. Odcedź i natnij po środku.
Pokrój filety łososia na mniejsze kawałki. Posiekaj zieloną część dymki i wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Napełnij ziemniaki kawałkami łososia i dymką.
Ułóż ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, dodaj pomidorki koktajlowe, oprósz solą, pieprzem i skrop resztą oliwy. Wstaw do piekarnika na ok. 10 minut. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z pieprzem i szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki podawaj z pomidorkami i sosem śmietanowym.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14