Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa i prosta alternatywa dla tradycyjnie gotowanych ziemniaków, warto spróbować, polecam z tzatziki i białym mięsem!!!!
Gołąbki z ziemniakami. Mój debiut kulinarny w tym temacie. Zawsze jednak musi...
Odsłon: 9188
Pokrojone w plastry ziemniaki, zapiekane w kremowym sosie czosnkowo-ziołowym....
Odsłon: 1290
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 812
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 41
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 812
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 41
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić w ćwiartki lub mniejsze cząstki - im mniejsze tym szybciej się upieką.
Oliwę, wyciśnięty czosnek, sok cytrynowy i wodę wymieszać już w blaszce, dołożyć ziemniaki, wymieszać i dodać przyprawy.
Piec w temp. ok. 180 st.C ok. 40 minut mieszając od czasu do czasu. Można podlać wodą w razie potrzeby. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3351
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 33