Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki zapiekane z jajkami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, pokrój na plastry. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój na plastry.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem, dno wyłóż połową ziemniaków. Na nich ułóż połowę plasterków jajek, oprósz solą i pieprzem. Przykryj resztą ziemniaków i ułóż pozostałe jajka, posyp ziołami.
Śmietanę wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i ziołami. Polej zapiekankę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 25 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie