Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , tradycyjne lecz trochę zmieniony smak. Gdy nie miałem pod ręką sklepu Polskiego, zmieniłem część składników. Smacznego
Smaczne i proste do przygotowania
Odsłon: 282
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 146
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 208
Smaczne i proste do przygotowania
Odsłon: 282
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 146
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 208
Składniki
Zrazówkę umyć, sprawić, pozbawić błon itp. Mięso ciąć w niegrube plastry, poprzecznie, pod kątem w stosunku do długości włókien. ( ja kupuje gotowe steki w cienkich plastrach) Plastry rozbić tłuczkiem , proszę bez przesady. Plastry rozłożyż na desce, smarować jedną stronę musztardą, posypywać świeżo zmielonym pieprzem. Na mięso układać plastry beconu. Na jednym końcu zrazu układać suszonego pomidora z oleju, piórko cebuli. Zrazy ściśle zawijać i związać dokładnie nitką. Obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany smalec. Obsmażyć z każdej strony. Do garnka wlać wodę, wrzucić ziele angielskie, pieprz czarny w ziarenkach, listek laurowy , łyzkę smalcu. Gdy woda zacznie się gotować, wkładamy z patelni zrazy do garnka. Na pozostałym tłuszczu rumienimy posiekaną w kostkę cebulę. Cebulę wrzucamy do duszących się zrazów. Zrazy są gotowe , gdy są miekkie. Sos ze zrazów zagęścić mąką i śmietaną. Podaje z kaszą gryczanną i zasmażanymi na słodko i kwaśno buraczkami oraz sałatką z kiszonych ogórków i cebuli. Samk uzupełnić czerwonym winem.