Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 9514

Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecane w wersji ostrej ,łagodne też jest bardzo smaczne .Nie wymaga bardzo dużo pracy i smiało mozna je zrobić na jednym palniku kuchenki.

Składniki

  • • 40 dag mięsa wieprzowego
  • cebula
  • 2 marchewki
  • 2 zabki czosnku
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 papryczki chilii
  • słodka papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 10 dag kukuryczy z puszki (jesli ktos lubi może dodać więcej )
  • przyprawy -papryka słodka,ostra ,pieprz kajeński -odrobina,sól do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyzki śmietany
  • odrobina żołtego tartego sera do posypania
  • pietruszka posiekana do posypania -wg uznania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, marchewki, papryczkę chilli i czosnek. Gdy warzywa się zrumienią, dołóż mięso pokrojone w drobną kostkę. Chwilę podsmaż i zalej wodą. Dodaj odcedzone z puszki :fasolę czerwoną, kukurydzę .Gotuj na wolnym ogniu chwilę .

  2. 2. Przypraw solą, pieprzem, pieprzem kajenskim oraz podgrzaną wcześniej na patelni słodką i ostrą papryką w proszku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso i warzywa zmiękną. Pod koniec dodaj pomidory z puszki, śmietanę. Gotuj jeszcze 15 minut
    Podawaj z bagetką lub chlebem wiejskim.SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń