Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z królikiem w ziołach"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 201
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 201
Składniki
Tuszkę królika zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa, grzyby (wcześniej możesz je namoczyć) i przyprawy. Gotuj 45 min. Przecedź. Dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek, gotuj 10 min. Śmietanę rozrób z łyżką zupy. Dodaj do reszty zupy, wlej zakwas, dodaj posiekany czosnek, przyprawę do żurku, majeranek i chrzan. Wymieszaj, zagotuj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do żurku, wymieszaj. Przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie