Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,szybkie ciacho.Rozpływa się w ustach...
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
połowę mleka zagotowujemy z cukrem, a pozostałe składniki mieszamy w reszcie mleka i gotujemy budyń-lekko studzimy.
Formę (duża blacha) wykładamy folią spożywczą i układamy pierwszą warstwę herbatników na to wykładamy budyń i znów herbatniki,na to masę krówkową i herbatniki, teraz dżem jagodowy
Zelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody i dokładamy do ubitych śnieżek,wykładamy na wierzch ciasta,jak ktoś chce można jeszcze udekorować startą czekoladą...Najlepiej smakuje po kilku godzinach jak herbatniki odmiękną...