Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3027
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422149
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3027
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422149
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Składniki
Herbatniki rozłożyć w protokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową). Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową. Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników. MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. PRZEŁOŻENIE: - herbatniki - masa z mleka - karmel - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa ze śmietany - starta czekolada