Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Składniki
Herbatniki rozłożyć w protokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową). Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową. Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników. MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. PRZEŁOŻENIE: - herbatniki - masa z mleka - karmel - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa ze śmietany - starta czekolada