Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Herbatniki rozłożyć w protokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową). Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową. Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników. MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. PRZEŁOŻENIE: - herbatniki - masa z mleka - karmel - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa ze śmietany - starta czekolada