Desery Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Herbatniki rozłożyć w protokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową). Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową. Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników. MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. PRZEŁOŻENIE: - herbatniki - masa z mleka - karmel - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa ze śmietany - starta czekolada
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Ania704 13 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
to jest pyszne spróbuj a nie pożałujesz ,)0 Kto głosował? | Odpowiedz

karinaa 13 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
to moze być pyszne0 Kto głosował? | Odpowiedz