Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowy śmietanowiec"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9909
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3801
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9909
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3801
Składniki
Gotuję 350 ml wody. Zdejmuję z ognia. Do wrzątku wsypuję zawartość jednej torebki galaretki agrestowej. Mieszam, aż się rozpuści. Odstawiam do wystudzenia. Potem przelewam do formy z kominkiem i wstawiam do lodówki do stężenia.
Gotuję 400 ml wody. Zdejmuję z ognia. Wsypuję pozostałe galaretki i rozpuszczam je. Czekam, aż zaczną lekko tężeć. Śmietanę ubijam na sztywno. Powoli wlewam do niej tężejącą galaretkę. Stale mieszam całość mikserem.
Do tężejącej pianki wrzucam oczyszczony agrest. Przelewam do formy z zastudzoną galaretką. Wstawiam do lodówki. Po ok. 30 minutach na wierzchu układam biszkoptowe ciasteczka.
Ponownie wstawiam do lodówki. Schładzam 6 i 1/2 godziny. Gotową piankę przekładam na paterę. Dekoruję porzeczkami oraz melisą.Źródło: Naj