Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowy śmietanowiec"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Gotuję 350 ml wody. Zdejmuję z ognia. Do wrzątku wsypuję zawartość jednej torebki galaretki agrestowej. Mieszam, aż się rozpuści. Odstawiam do wystudzenia. Potem przelewam do formy z kominkiem i wstawiam do lodówki do stężenia.
Gotuję 400 ml wody. Zdejmuję z ognia. Wsypuję pozostałe galaretki i rozpuszczam je. Czekam, aż zaczną lekko tężeć. Śmietanę ubijam na sztywno. Powoli wlewam do niej tężejącą galaretkę. Stale mieszam całość mikserem.
Do tężejącej pianki wrzucam oczyszczony agrest. Przelewam do formy z zastudzoną galaretką. Wstawiam do lodówki. Po ok. 30 minutach na wierzchu układam biszkoptowe ciasteczka.
Ponownie wstawiam do lodówki. Schładzam 6 i 1/2 godziny. Gotową piankę przekładam na paterę. Dekoruję porzeczkami oraz melisą.Źródło: Naj