Do góry

Desery Przepis na:

Amoniaczki

Amoniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 42340

Smaczne,kruchutkie,mogą długo siedzieć

Składniki

  • mąka krupczatka, 60 dag
  • margaryna, 1kostka
  • jajko, 1 sztuka
  • żółtka, 2 sztuki
  • cukier, 1szklanka
  • amoniak, 2 łyżeczki
  • śmietana, 2 łyżki
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Amoniaczki

Przygotowanie

  1. Mąke wysypac na stolnice zrobic dołek wbić jajko i żółtka. Następnie dodać margarynę i cukier. Amoniak sparzyć 2 łyżkami gorącej wody. Dodać do pozostałych składników na końcu dodac śmietanę. Zarobić ciasto.Ciasto można zarobic dzien wczesniej i włożyc na noc do lodówki ale można piec tego samego dnia.

  2. Gotowe ciasto rozwałkowac cienko wycinac ciasteczka.Ciasteczka układac na blaszce posmarowanej margaryną .Ułożone ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy 10 minut w temp.p. 180

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń