Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1128
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5831
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1212
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1128
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5831
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1212
Składniki
Mąke wysypac na stolnice zrobic dołek wbić jajko i żółtka. Następnie dodać margarynę i cukier. Amoniak sparzyć 2 łyżkami gorącej wody. Dodać do pozostałych składników na końcu dodac śmietanę. Zarobić ciasto.Ciasto można zarobic dzien wczesniej i włożyc na noc do lodówki ale można piec tego samego dnia.
Gotowe ciasto rozwałkowac cienko wycinac ciasteczka.Ciasteczka układac na blaszce posmarowanej margaryną .Ułożone ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy 10 minut w temp.p. 180