Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Mąke wysypac na stolnice zrobic dołek wbić jajko i żółtka. Następnie dodać margarynę i cukier. Amoniak sparzyć 2 łyżkami gorącej wody. Dodać do pozostałych składników na końcu dodac śmietanę. Zarobić ciasto.Ciasto można zarobic dzien wczesniej i włożyc na noc do lodówki ale można piec tego samego dnia.
Gotowe ciasto rozwałkowac cienko wycinac ciasteczka.Ciasteczka układac na blaszce posmarowanej margaryną .Ułożone ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy 10 minut w temp.p. 180