Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananas z mascarpone"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Składniki
Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupiniec z Głuchołazów
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem. Dodaj serek mas- carpone, zmiksuj.
Ananas obierz, pokrój w małe trójkąciki. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Czekoladę zetrzyj na tarce.
Do pucharków nałóż po łyżeczce konfitury pomarańczowej, warstwę masy serowej i kawałki ananasa. Posyp płatkami migdałowymi i wiórkami czekoladowymi. Wiórki przykryj kolejną warstwą masy, wyłóż kawałki ananasa, posyp płatkami i czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie