Do góry

Desery Przepis na:

Ananasowy deser z parowaru

Ananasowy deser z parowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1378

Bardzo pyszne,orzeźwiające,zdrowe po prostu rewelacja!

Składniki

  • ananas świeży lub z puszki, 1 sztuka
  • syrop karmelowy, do polania więc ile chcesz
  • wiórki kokosowe, ile chcesz
  • lody waniliowe lub kokosowe, nie trzeba ale jak chcesz to 1 lub 2 kulki
  • rodzynki, ile chcesz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ananasowy deser z parowaru

Przygotowanie

  1. Pokrój ananasa jak masz z puszki to 1 krok z głowy!

  2. Włóż pokrojonego ananasa do kubeczków.

  3. Posyp rodzynkami i wiórkami kokosowymi.[BYLE NIE ZA DUŻO]

  4. Polej syropem karmelowym [byle pozostałe składniki w nim nie pływały!].

  5. Odstaw do parowaru na 20 minut.

  6. Gdy się skończy [PAROWANIE] i parowar zacznie pikać wyłącz go i wyjmij kubeczki.Nie trzeba przekładać do miseczek w kubeczkach je się wygodnie!

  7. Możesz dodać 1 lub 2 kulki loda.

  8. Powodzenia!Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń