Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Angielski biszkopt z cytrynową nutką"
Lekki, smaczny tort dla osób na diecie bezmlecznej, ale nie tylko. Zawsze wsz...
Odsłon: 2096
Ziemniaki pieczone w ten sposób to przebój angielskich pubów. Takie ziemniaki...
Odsłon: 1456
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 36
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 193
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 36
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 193
Składniki
Jabłka umyj, potnij na cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj. Z połowy owocu zetrzyj skórkę. Następnie z całej cytryny wyciśnij sok. Połową soku skrop cząstki jabłek (aby nie ściemniały).
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 cukru, skórką cytrynową oraz resztą soku. Białka wymieszaj ze szczyptą soli. Ubij na sztywno, powoli dosypując resztę cukru. Pianę z białek połącz z utartymi żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wlej stopione masło. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Okrągłą formę posmaruj masłem, oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Rozłóż na nim cząstki jabłek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 35 minut. Biszkopt wystudź. Posyp cukrem pudrem z cynamonem i rodzynkami. Udekoruj miętą.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto japońskie
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Ciasto japońskie
Czekoladowy biszkopt z masą serową i znakomitą frużeliną wiśniową. Sprawdzi s...
Odsłon: 54421
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 659