Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 443
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 126
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 443
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 126
Składniki
CIASTO: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietany łyżkę mąki ziemniaczanej ubić mikserem Dodać to do pół kg mąki wymieszanej z 1/2 kostki margaryny i łyżeczką amoniaku Zagnieść ciasto i podzielić na 4 części Upiec 4 cienkie placki na blaszce wyłożonej folia aluminiowa Każdy placek piec w 180 C około 10 min aż zrozowieje KREM: 3 jajka ubic z 1 szklanka smietany 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 2 cukrami wanliowymi . 3 szklanki mleka zagotowac ze szklanka cukru i 1 margaryna Gdy sie zagotuje wlac zmiksowana mase i jeszcze chwilke pogotowac caly czas mieszajac na blaszke polozyc jeden placek zalac 1/4 gorącej masy i tak na zmiane placek i masa na wierzch ostatniego placka rowniez nalozyc mase i posypac wiorkami kokosowymi Placek musi postac pare godzin w lodowce lub chlodnym miejscu aby amoniakowe ciasto zmieklo