Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2740
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 777
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6506
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 427
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2740
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 777
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6506
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 427
Składniki
CIASTO: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietany łyżkę mąki ziemniaczanej ubić mikserem Dodać to do pół kg mąki wymieszanej z 1/2 kostki margaryny i łyżeczką amoniaku Zagnieść ciasto i podzielić na 4 części Upiec 4 cienkie placki na blaszce wyłożonej folia aluminiowa Każdy placek piec w 180 C około 10 min aż zrozowieje KREM: 3 jajka ubic z 1 szklanka smietany 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 2 cukrami wanliowymi . 3 szklanki mleka zagotowac ze szklanka cukru i 1 margaryna Gdy sie zagotuje wlac zmiksowana mase i jeszcze chwilke pogotowac caly czas mieszajac na blaszke polozyc jeden placek zalac 1/4 gorącej masy i tak na zmiane placek i masa na wierzch ostatniego placka rowniez nalozyc mase i posypac wiorkami kokosowymi Placek musi postac pare godzin w lodowce lub chlodnym miejscu aby amoniakowe ciasto zmieklo