Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35635
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35635
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
Składniki
CIASTO: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietany łyżkę mąki ziemniaczanej ubić mikserem Dodać to do pół kg mąki wymieszanej z 1/2 kostki margaryny i łyżeczką amoniaku Zagnieść ciasto i podzielić na 4 części Upiec 4 cienkie placki na blaszce wyłożonej folia aluminiowa Każdy placek piec w 180 C około 10 min aż zrozowieje KREM: 3 jajka ubic z 1 szklanka smietany 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 2 cukrami wanliowymi . 3 szklanki mleka zagotowac ze szklanka cukru i 1 margaryna Gdy sie zagotuje wlac zmiksowana mase i jeszcze chwilke pogotowac caly czas mieszajac na blaszke polozyc jeden placek zalac 1/4 gorącej masy i tak na zmiane placek i masa na wierzch ostatniego placka rowniez nalozyc mase i posypac wiorkami kokosowymi Placek musi postac pare godzin w lodowce lub chlodnym miejscu aby amoniakowe ciasto zmieklo