Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
CIASTO: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietany łyżkę mąki ziemniaczanej ubić mikserem Dodać to do pół kg mąki wymieszanej z 1/2 kostki margaryny i łyżeczką amoniaku Zagnieść ciasto i podzielić na 4 części Upiec 4 cienkie placki na blaszce wyłożonej folia aluminiowa Każdy placek piec w 180 C około 10 min aż zrozowieje KREM: 3 jajka ubic z 1 szklanka smietany 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 2 cukrami wanliowymi . 3 szklanki mleka zagotowac ze szklanka cukru i 1 margaryna Gdy sie zagotuje wlac zmiksowana mase i jeszcze chwilke pogotowac caly czas mieszajac na blaszke polozyc jeden placek zalac 1/4 gorącej masy i tak na zmiane placek i masa na wierzch ostatniego placka rowniez nalozyc mase i posypac wiorkami kokosowymi Placek musi postac pare godzin w lodowce lub chlodnym miejscu aby amoniakowe ciasto zmieklo