Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten arbuz łamie stereotypy,można sobie go wyhodować na drożdżach
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1831
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 515
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 26
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1831
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 515
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 26
Składniki
Zrobić rozczyn z drożdży,łyżki cukru pudru,mleka i 3łyżek mąki,odstawić na ok.15min.dodać resztę mąki ,jaja i wystudzone ,stopione masło,wyrobić ciasto na gładko,żeby odchodziło od ręki.wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wyłożyć dno kawałkiem ciasta zabarwionym zielonym barwnikiem,następnie na to wyłożyć kolejno kawałek ciasta jasnego bez dodatków,a na koniec wypełnić środek resztą ciasta zabarwioną na czerwono i wymieszaną z rodzynkami.Odstawić do wyrośnięcia na ok.20-30min.Piec w temp.175st.ok.25min. po upieczeniu zdjąć papier jeszcze z ciepłej bukty,kroić po przestudzeniu ,polewać miodem i dodać świeże listki mięty.Smacznego
Jako foremkę można wykorzystać jakąkolwiek metalową miseczkę o śr.min.17-20cm