Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten arbuz łamie stereotypy,można sobie go wyhodować na drożdżach
Zrobić rozczyn z drożdży,łyżki cukru pudru,mleka i 3łyżek mąki,odstawić na ok.15min.dodać resztę mąki ,jaja i wystudzone ,stopione masło,wyrobić ciasto na gładko,żeby odchodziło od ręki.wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wyłożyć dno kawałkiem ciasta zabarwionym zielonym barwnikiem,następnie na to wyłożyć kolejno kawałek ciasta jasnego bez dodatków,a na koniec wypełnić środek resztą ciasta zabarwioną na czerwono i wymieszaną z rodzynkami.Odstawić do wyrośnięcia na ok.20-30min.Piec w temp.175st.ok.25min. po upieczeniu zdjąć papier jeszcze z ciepłej bukty,kroić po przestudzeniu ,polewać miodem i dodać świeże listki mięty.Smacznego
Jako foremkę można wykorzystać jakąkolwiek metalową miseczkę o śr.min.17-20cm
Arbuz ma bardzo dużo zalet, między innymi doskonale gasi pragnienie w upalne...
Odsłon: 21504
Lekka, tania i szybka w wykonaniu. Może być samodzielnym daniem lub dodatkiem...
Odsłon: 879
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 64
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1252
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 274
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8784
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 64
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1252
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 274
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8784
Składniki
Zrobić rozczyn z drożdży,łyżki cukru pudru,mleka i 3łyżek mąki,odstawić na ok.15min.dodać resztę mąki ,jaja i wystudzone ,stopione masło,wyrobić ciasto na gładko,żeby odchodziło od ręki.wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wyłożyć dno kawałkiem ciasta zabarwionym zielonym barwnikiem,następnie na to wyłożyć kolejno kawałek ciasta jasnego bez dodatków,a na koniec wypełnić środek resztą ciasta zabarwioną na czerwono i wymieszaną z rodzynkami.Odstawić do wyrośnięcia na ok.20-30min.Piec w temp.175st.ok.25min. po upieczeniu zdjąć papier jeszcze z ciepłej bukty,kroić po przestudzeniu ,polewać miodem i dodać świeże listki mięty.Smacznego
Jako foremkę można wykorzystać jakąkolwiek metalową miseczkę o śr.min.17-20cm
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 157
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 410