Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczne ciasto dyniowo-owocowe"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Składniki
Ubij mikserem masło z cukrem na jednolitą kremową masę. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, esencję waniliową oraz szklankę wcześniej ugotowanej i rozdrobnionej dyni. Na koniec dodaj miks suszonych owoców. Tak przygotowaną masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wstaw do niego przygotowane ciasto. Piecz całość ok. godziny lub do momentu, kiedy drewniany patyczek włożony w ciasto po wyjęciu będzie suchy. Jeśli podczas pieczenia ciasto za wcześnie się przyrumieni, przykryj je folią.
Wyjmij gotowe ciasto. Dobrze je ostudź przed podaniem.Źródło: Olivia