Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć Wielkanocnej baby:) Moja jest pomarańczowa z kajmakową polewą.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Jajka ubić do białości z cukrem i esencją zapachową, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Do ciasta dodać rozpuszczoną i lekko ciepła margaryną. Całośc dokładnie wymieszać, wylać do natłuszczonej i posypanej tarta bułka formy. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Przestudzoną babkę ozdobic wg uznania. U mnie była to gotowa masa kajmakowa.