Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć Wielkanocnej baby:) Moja jest pomarańczowa z kajmakową polewą.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Jajka ubić do białości z cukrem i esencją zapachową, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Do ciasta dodać rozpuszczoną i lekko ciepła margaryną. Całośc dokładnie wymieszać, wylać do natłuszczonej i posypanej tarta bułka formy. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Przestudzoną babkę ozdobic wg uznania. U mnie była to gotowa masa kajmakowa.