Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe w wersji fit
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę Smacznego!