Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe w wersji fit
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8447
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 673
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8447
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 673
Składniki
Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę Smacznego!