Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczkę można przygotować na Dzien Matki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1611
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1380
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1452
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1611
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1380
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1452
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać po łyżce oleju wody i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia Na końcu dodac ubita pianę z białek i aromat Podzielić ciasto na trzy cześci pierwsza wymieszac z kisielem cytrynowym drugą z wiśniowym a trzecią z kakao.
Do wysmarowanej tłuszczem formy o średnicy 25 cm.i wysokości 11 cm wlać najpierw masę kakaową na nią cytrynową a na końcu wiśniowa.Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odwrócic babeczkę udekorowac lukrem na wierzch poukładałam ozdoby z masy które sama zrobiłam Zrobć ucho ,obwiązać wstążeczką.I koszyczek gotowy