Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opracowałem je, ponieważ nigdzie takich nie ma.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 620
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3468
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4148
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 620
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3468
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4148
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
Czekolada: Gotujemy wodę w garnuszku, w momencie gotowania kładziemy na garnuszek metalową miseczkę, w której rozpuścimy czekoladę. Wkładamy do miseczki, czekoladę, masło i wodę, co chwilę mieszając aż do momentu połączenia składników w jedno.
dodajemy do naszej miseczki czekoladę i mieszamy około 5 min. Uwaga! (po dodaniu czekolady nie można jej zostawić na dłużej, ponieważ czekolada zacznie przylegać do miseczki)
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!