Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opracowałem je, ponieważ nigdzie takich nie ma.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2331
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2331
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
Czekolada: Gotujemy wodę w garnuszku, w momencie gotowania kładziemy na garnuszek metalową miseczkę, w której rozpuścimy czekoladę. Wkładamy do miseczki, czekoladę, masło i wodę, co chwilę mieszając aż do momentu połączenia składników w jedno.
dodajemy do naszej miseczki czekoladę i mieszamy około 5 min. Uwaga! (po dodaniu czekolady nie można jej zostawić na dłużej, ponieważ czekolada zacznie przylegać do miseczki)
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!