Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki orzechowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11673
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1017
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11673
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1017
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Jajka rozbić, żółtka dodać do masy. Ucierając, dodawać mleko, mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Rozgrzać piekarnik do 180°. Białka ubić. Pianę z białek połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy. Foremki natłuścić, oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem.
Ciastka piec ok. 30 minut. Przygotować polewę i polewać nią po kolei ostudzone muffinki. Zanim polewa zastygnie, przykleić do niej pralinki.
Część mąki pszennej można zastąpić mąką ziemniaczaną, kaszą manną lub bułką tartą. Dzięki temu ciasto będzie bardziej zwarte.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium