Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki owsiane"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1449
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1449
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Do żółtek dodaj otręby, serek, cukier, proszek do pieczenia i kakao. Całość zmiksuj. Śliwki umyj i osusz. Następnie usuń pestki, pokrój owoce na mniejsze kawałki, a potem dodaj do ciasta. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem i delikatnie wymieszaj.
Wlej masę do silikonowych foremek (do papierowych ciastka się przyklejają). Piekarnik rozgrzej do 180°C. Włóż do niego babeczki i piecz około 25 minut. Gotowy deser posyp cukrem pudrem lub polej gorącą czekoladą.Źródło: Super TV