Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne babeczki,jedyną ich wadą jest to,że szybko znikają...tyle zdążyłam ocalic :)
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 130
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 108
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 130
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 108
Składniki
Przesianą mąkę,cukier i schłodzone masło posiekać nożem,dodać jajko i żółtko,szybko zagnieść gładkie ale niezbyt spójne ciasto.Owinięte w folię umiescić w lodówce na około 60 min.
Foremko lekko nasmarowac i posypac wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkowac na niezbyt cienki placek,wykrawac z niego koła którymi wylepiamy foremki.Piec 25min.w temp.180 st.
Masa do babeczek:masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę,dodać serek i mleko w proszku.Ucierać aż powstanie gładki krem. Dodać ajerkoniak/ o ile babeczek nie będą jadły dzieci / Gdyby był zbyt gęsty można dodać jeszcze trochę serka.
Przestudzone babeczki wypełniać kremem i dekorować według upodobań...u mnie owocami i posiekanymi pistacjami :)