Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z farszem jagodowym . Idealne dla chorych na celiakię"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Śmietanę połącz z aromatem śmietankowym, wodą gazowaną, masłem i jajkami. Dobrze utrzyj. Dodaj suche , wymieszaj na jednolite ciasto.
Foremki natłuść lub wyłóż papierowymi papilotkami. Włóż po łyżce ciasta, a następnie łyżeczkę dżemu jagodowego. Napełnij ciastem do 3/4 wysokości.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 min (do suchego patyczka). Babeczki możesz podawać same lub posypane cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>
Powstały, bo nie miałam pod ręką mąki pszennej. Poza tym zawierają w sobie jagody, które jak wiadomo pomagają regulować dolegliwości żołądkowe. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z LublinaŹródło: Chwila dla Ciebie