Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z farszem jagodowym . Idealne dla chorych na celiakię"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 885
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 885
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Śmietanę połącz z aromatem śmietankowym, wodą gazowaną, masłem i jajkami. Dobrze utrzyj. Dodaj suche , wymieszaj na jednolite ciasto.
Foremki natłuść lub wyłóż papierowymi papilotkami. Włóż po łyżce ciasta, a następnie łyżeczkę dżemu jagodowego. Napełnij ciastem do 3/4 wysokości.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 min (do suchego patyczka). Babeczki możesz podawać same lub posypane cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>
Powstały, bo nie miałam pod ręką mąki pszennej. Poza tym zawierają w sobie jagody, które jak wiadomo pomagają regulować dolegliwości żołądkowe. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z LublinaŹródło: Chwila dla Ciebie