Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z kaszy manny"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 358
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 358
Składniki
Mleko wlej do rondelka, zagotuj. Włóż masło i rozpuść w mleku. Wsyp cukier waniliowy oraz zwykły i mieszaj, aż się rozpuszczą.
Mleko doprowadź do wrzenia, wsyp, mieszając kaszę manną. Gotuj około 3 minut, aż kasza się całkowicie rozklei. Przełóż ją do dekoracyjnych foremek i odstaw, aby zastygła.
Wyjmij kaszę z foremek, przełóż na talerze. Polej owocowym musem oraz słodką śmietanką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 10. Przygot. 10 min. Cena 0,60 zł. Kalorie 137 kcal.Źródło: Takie jest życie