Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z masą ajerkoniakową"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Owoce umyj, osusz. Wiśnie wydryluj. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj masło, żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody. Posiekaj, zagnieć ciasto. Owiń je folią i schładzaj 30 minut. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz ok. 12 minut w temp. 200 st. Wystudź. Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkami waniliowymi i ajerkoniakiem. Spody babeczek napełnij kremem. Obłóż owocami i posmaruj tężejącą galaretką. Wystudź.
Jedna porcja zawiera: 195 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina