Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z morelami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.
Masło stop, ostudź. Morele pokrój na kawałki. Białka ubij z solą. Dodaj wszystkie żółtka, ubijając. Dodaj mleko, cukier, aromat śmietankowy, przesianą mąkę i proszek, wlej masło, dodaj morele, połącz. Ciastem napełnij foremki do babeczek. Posyp cukrem pudrem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie