Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z morelami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4569
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7005
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4569
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7005
Składniki
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.
Masło stop, ostudź. Morele pokrój na kawałki. Białka ubij z solą. Dodaj wszystkie żółtka, ubijając. Dodaj mleko, cukier, aromat śmietankowy, przesianą mąkę i proszek, wlej masło, dodaj morele, połącz. Ciastem napełnij foremki do babeczek. Posyp cukrem pudrem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie