Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z morelami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8600
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 589
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8600
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 589
Składniki
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.
Masło stop, ostudź. Morele pokrój na kawałki. Białka ubij z solą. Dodaj wszystkie żółtka, ubijając. Dodaj mleko, cukier, aromat śmietankowy, przesianą mąkę i proszek, wlej masło, dodaj morele, połącz. Ciastem napełnij foremki do babeczek. Posyp cukrem pudrem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie